MUKAVIA HETKIÄ KENTÄLLÄ JA KENTÄN REUNALLA

18.7.2019

Ano ja Venla hoitavat juoksujen ajanottoa ja tulospalvelua Sisulisämoniotteluissa Kempeleessä.
Ano ja Venla hoitavat juoksujen ajanottoa ja tulospalvelua Sisulisämoniotteluissa Kempeleessä.
Kisareissun aikataulujen organisointia
Kisareissun aikataulujen organisointia

Aktiivisten ja osallistuvien vanhempien tuki ja talkootyö mahdollistavat Kuivasjärven Auran pitämisen matalan kynnyksen ja kohtuullisten harrastusmaksujen urheiluseurana.

Perheen yhteinen harrastus

Ulla ja Ano Rutasen tytär Venla aloitti yleisurheiluharrastuksen Kuivasjärven Aurassa kuusivuotiaana. Muutaman viikon päästä 18 täyttävä Venla harrastaa ja kilpailee edelleen, joten myös vanhemmat ovat viihtyneet kentän laidalla jo toistakymmentä vuotta. 14-vuotias pikkuveli Konsta aloitti niin ikään yleisurheiluharrastuksen alle kouluikäisenä.

- Varsin pian löysimme itsemme myös kentältä Auran seurakisojen toimitsijatehtävistä, naurahtaa Ulla. Kisajärjestelyissä tarvitaan paljon käsipareja ja mielellämme olimme avuksi, kun kerran paikalla oltiin joka tapauksessa.

Yleisurheilusta onkin muodostunut koko perheen yhteinen harrastus.

- Toimitsijan ja kisamatkojen huoltajan tehtävät ovat antoisia ja ennen kaikkea mukavia, kertoo Ano. Parhaita hetkiä ovat tietysti onnistuneet kisasuoritukset. On myös hienoa nähdä, miten lapset ja nuoret oppivat käsittelemään pettymyksiä, joita kilpaurheilussa väistämättä tulee eteen.

- Tutustumme myös lastemme kavereihin, joista suuri osa tulee urheiluharrastuksen kautta, jatkaa Ulla. Samalla olemme saaneet itsekin uusia tuttavia.

Ajan myötä Rutasten lajituntemus on kehittynyt ja ymmärrys yleisurheilun harjoittelusta kasvanut. Oikea ravinto, lepo ja kehon huolto ovat harjoittelun lisäksi tärkeitä ja näissä vanhemmat voivat tukea valmentajan työtä.

Ano on aktiivinen valokuvaaja ja hän onkin kisareissuilla yleensä mukana kameran kanssa. Kisamuistot saadaan näin talteen myös kuvina.


Toimitsijatehtäviin tarvitaan aina vapaaehtoisia

Auran aktiivivanhempien joukko on suhteellisen pieni ja lisäkäsiparit erittäin tervetulleita.

Kisatoimitsijan tehtäviin ei tarvitse olla urheilutaustaa tai tuntea sääntöjä etukäteen, tehtäviin opastetaan. Innostuksen ja kiinnostuksen kasvaessa on mahdollisuus myös pätevöityä yleisurheiluliiton koulutuksissa SM-tason kilpailujen toimitsijatehtäviin.

- Jo yksi toimitsijavuoro kesässä on suuri apu, painottaa Auran yleisurheilujaoston puheenjohtaja Anne Karvinen-Poutanen. Seuran kisoihin osallistuu toistasataa lasta kerrallaan ja ilman vapaaehtoisia toimitsijoita kisojen järjestäminen kävisi mahdottomaksi, Anne toteaa.

Kisatoimintaan osallistumisen lisäksi Auran majalla tehtyjen talkootöiden tuottoja käytetään mm. pidempien kisamatkojen bussimatkojen kuluihin.

Lisätietoja toimitsijan tehtävistä ja Auran majan työtehtävistä antaa Anne Karvinen-Poutanen, puh. 040 563 5467.