AURALLE KAKSI PALKINTOA P-POHJANMAAN URHEILU-GAALASSA

2.2.2020

Oulun kaupunki palkitsi Auran vuoden 2019 liikuntatekona. Oulun Seudun Urheilutoimittajat ry palkitsivat Karvisen perheen nuorten hyväksi tehdystä työstä.

(lehdistötiedote) 
 

OULUN SEUDUN URHEILUTOIMITTAJAT RY:N VUODEN URHEILUTEKO 2019

 

Oulun Seudun Urheilutoimittajat ry palkitsee vuosittain Vuoden Urheiluteko -palkinnolla henkilön, seuran, tapahtuman tai teon, joka korostaa tulosurheilun ja menestymisen ohessa muun muassa liikunnan ja urheilullisuuden merkitystä, ruohonjuuritason liikuntatyötä, seuroja ja niiden toimijoiden työtä. 

 

OSUT on valinnut vuoden 2019 urheiluteoksi Karvisen perheen työn Kuivasjärven Aurassa nuorten urheilijoiden hyväksi. Pekka ja Seija Karvinen sekä heidän tyttärensä Anne Karvinen-Poutanen ovat luotsanneet 70-vuotiasta oululaista Kuivasjärven Auraa vuosikymmenten ajan. Heidän johdollaan Aura on noussut valtakunnallisesti tunnetuksi ja arvostetuksi seuraksi. Perhe on vapaaehtoistyöllään avannut tietä nuorille urheilijoille ja tehnyt menestymisen mahdolliseksi. 

 

Karvisten Aurassa tekemän juniorityön ajatuksena on ollut, että lapset pääsisivät urheiluharrastukseen mukaan mahdollisimman helposti ja vähin kustannuksin. 

 

Auralla on historia monipuolisena urheiluseurana, jossa on muun muassa hiihdetty ja  voimisteltu. Yleisurheilu on tuonut seuralle kuitenkin suurimman menestyksen. 

 

Vuosituhannen vaihteessa Anne Karvinen-Poutasen vetämien yleisurheilukoulujen saavuttama 

suosio toi Kuivasjärven Auran koko maan tietoisuuteen. Urheilukoulut alkoivat tuottaa nuoria ja menestyviä yleisurheilijoita. Vuonna 2006 Aura sijoittui nuorten seuracupissa toiseksi. 

 

Nykyisellään täysverisessä yleisurheiluseurassa on mukana satoja harrastajia. Yleisurheilussa Aura on ollut vuosia Pohjois-Suomen suurin seura lisenssiurheilijoiden määrällä mitattuna.

 

Seuran taloudellinen kivijalka on ollut talkoilla rakennettu Auranmaja, jota Seija Karvinen pyörittää vapaaehtoistyönä. Talkoolaisten ja vapaaehtoisen työn merkitys seurassa on suuri. Ilman sitä ei kisoja järjestettäisi.

 

Palkinto jaetaan yhteistyössä Pohjois-Pohjanmaan liiton kanssa ja ojennetaan saajalleen Pohjois-Pohjanmaan urheilugaalassa tänään. Kunniakirjan lisäksi Karvisille luovutetaan taiteilija Sanna Koiviston tekemä uniikki taideteos "Yhteistyö on kultaa", jonka nimi viestii ajankohtaisuutta tämän päivän urheilussa. 

 

Aikaisemmat saajat: 

2012 piispa Samuel Salmi / Piispan sauvakävely -tapahtuma 

2013 Virpiniemen liikuntaopisto 

2014 Raahen harjoitushalli 

2015 raviohjastaja Jorma Kontio 

2016 KKP Special Hockey 

2017 Rukan maailmancup 

2018 Oulun kaupunki etc. / Raatin stadionin ja oululaisen urheilun historiasta kertova valokuvanäyttely 

 

terveisin

Oulun Seudun Urheilutoimittajat ry:n puolesta 

Raine Pernu